Новий інтерактивний турмаршрут розробили в Бердичеві

Путівник, який виконаний у вигляді звичайної закладки, але з формою подачі через Інтернет, містить інформацію про туроб’єкти та історію міста.

Туристичний маршрут по місту із застосуванням сучасних технологій "Слідами доктора Шеренціса" презентували в Бердичеві Житомирської області. Представники Бердичівської районної громадської організації "Добра справа" розробили інтерактивний маршрут і нанесли його на книжкові закладки-лінійки, передає Berdichev.biz.

Путівник, який виконаний у вигляді звичайної закладки, але з формою подачі через Інтернет, містить інформацію про туроб’єкти та історію міста. Турист сканує за допомогою смартфона QR-код і відразу потрапляє на інтерактивну гуглмап-карту, де вказані всі туристичні місця і короткий опис історично важливих місць.

За словами авторів, маршрут можна обійти за півдня. У туристичному маршруті присутній своєрідний елемент квесту, коли люди повинні знайти вхід в Одесу. Адже всі знають вираз "Одеса – мама, Бердичів – тато", а через прохід в будинку, де знаходиться "Цирюльня на Соборній", людина потрапляє в колишню Одесу, завдяки старим бердичівським дворикам.

"Багато ми не робили, тому що 3G-інтернет у нас ще не такий потужний, і смартфон не завжди може відкрити карту, що буде незручно для самого гостя", – говорить голова громадської організації Юрій Балюк.

По маршруту в достатку зустрічаються кафе, ресторани і сувенірні лавки – організація готова надати їм за собівартістю виготовлення картки-закладки для того, щоб вони могли їх поширювати серед туристів.

Фото: Mapio.net

Джерело: zruchno.travel

2017-12-30