Мікровітрова турбіна 

Зазвичай для зарядки гаджетів у місцях, віддалених від цивілізації, використовують сонячні батареї. Але вони залежать від інтенсивності світла та тривалості світлового дня. Німецький дизайнер Нільс Фербес, що захоплюється гірським туризмом, знайшов рішення, що дозволить уникнути цієї залежності. Його мікровітрова турбіна - більш компактний та ефективний прилад, зручний для тих, хто хоче бути по-справжньому вільним. 

 


Сьогодні смартфони розряджаються дуже швидко і не завжди у тривалих походах є можливість підзарядитися. Проаналізувавши існуючі вітрогенератори, Фебер придумав свій портативний прилад і презентував його під час захисту дипломного проекту. 
Прототип винаходу важить всього 1 кілограм, на 40% менше ніж у найближчого конкурента. 


Для того, щоб турбіни ловили вітер, незалежно від його напрямку та потужності, розробник поєднав турбіну з валом циліндра. Таким чином турбіна отримала вертикальну роторну вісь. Завдяки великому ротору турбіна має високу продуктивність навіть при слабкому вітрі. Генератор здатен виробляти постійну потужність у 5 Вт при швидкості вітру у 18 км/год.

 

Micro Wind Turbine from Nils Ferber on Vimeo.

2016-08-20