У боротьбі за чисте повітря 

У цивілізованих містах, по всьому світі, реалізовуються безліч ініціатив для зниження рівня забруднення від автотранспорту з метою покращення здоров’я населення. Для цього заохочуються велопоїздки, створюється зручна система громадського транспорту, вводяться обмеження на рух автомобілями. 

 



Париж 

У Парижі діє заборона на рух автомобілями в історичних центральних районах у вихідні, або в дні, коли рівень забруднення повітря перевищено, міський транспорт стає безкоштовним. Всіляко підтримуються системи спільного використання велосипедів та автівок.

Делі 

Дані моніторингового звіту показали, що рівень забруднення в Делі досяг показників міста Пекін. Це стимулювало місцеву владу до рішучих заходів. Було заборонено нові великі дизельні автомобілі та позашляховики з двигунами понад 2 000 см3. Поступово відмовились від десятків тисяч дизельних таксі. Місто проводило експерименти з поперемінною забороною автомобілів з парними та непарними номерами, а зараз заохочують використання мікроавтобусів на замовлення через Uber. 



Нідерланди 

Політики хочуть заборонити продаж усіх бензинових автомобілів починаючи з 2025 року, дозволяючи виключно водневі та електроавтомобілі. І традиційно, в більшості міст далі заохочують людей до використання велосипедів.

 

2016-09-05