Учні розробили стратегічні плани з енергобезпеки своїх шкіл

29 травня на базі Красівської школи відбувся учнів конкурс стратегічних планів з енергобезпеки шкіл. Завдяки даному заходу учні актуалізували свої знання з енергоефективності та енергозбереження, а також отримали навики стратегічного планування в сфері енергобезпеки.

 

Учні Красівської та Садківської шкіл перед презентацією своїх планів провели клопітку роботу, а саме: обчислили кількість викидів парникових газів школами, провели міні-енергоаудит, визначили обсяги витрат енергії, яку споживають прилади, провели swot-аналіз слабких та сильних сторін закладів, і, зрештою, сформували квадрат енергозбереження, в якому визначили енергозбережувальні заходи за терміновістю та вартістю.

«Ці завдання важкі, як для дітей, але учні виконали їх. Я захоплююсь ними! І відчуваю як вони бажають змінювати світ на краще,» - зазначила Тамара Малькова, представник РЕЦ та голова журі конкурсу.

До оцінювання робіт також долучилися Семенюк Наталія, голова Семенівської сільської ради та Деліу Оксана, начальник відділу освіти Бердичівської райдержадміністрації, які відзначили практичне значення проведеної роботи учнями та важливість отриманих результатів для органів місцевого самоврядування.

Після тривалого обговорення конкурсна комісія одноголосно вирішила нагородити обидві команди цінними призами та сертифікатами, а організатори конкурсу підготували дітям ще одну приємність – подорож до музею популярної науки – експериментаріуму. А тим часом учні обох шкіл обговорили питання подальшої співпраці. Так, було запропоновано створити на базі Садківської школи освітній центр сталого розвитку на прикладі вже існуючого в Красівській ЗОШ.

Учнівський конкурс стратегічних планів відбувся в рамках проекту «Гексада - енергоефективна громада" завдяки гранту, наданого через Програму LINK Регіонального Екологічного Центру для Центральної та Східної Європи. Проект фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії. Свою назву проект отримав у зв’язку з тим, що впроваджується він на території шести сіл: Красівка, Дубівка, Закутинці, Сингаївка, Малі Гадомці та Садки. 

2017-05-30