На Бердичівщині розпочав свою роботу Місцевий центр досліджень та просвіти зі сталого розвитку

    10 червня відбувся круглий стіл за проектом «Місцеві центри досліджень та просвіти – основа освіти для сталого розвитку» - обговорення результатів дослідження щодо вирішення нагальних проблем та подальшого розвитку сільських територій району.

 

    Дослідження проводилось учнями Красівської загальноосвітньої школи та Бердичівською громадською організацією «Добра справа» спільно з експертами зі сталого розвитку міжнародної благодійної організації «Зелене досьє» у шести селах Бердичівського району (Красівка, Закутинці, Сингаївка, Садки, Дубівка, Малі Гадомці).

    Рекомендації експертів та відгуки учасників проекту незабаром.
    Детальніше про проект.

    Опитування місцевих мешканців виявило, що найбільш гострі проблеми пов'язані з потребами кращого соціального (медичного) обслуговування, нестачею роботи в селах, недоліками в транспортній системі тощо. Водночас, молодь прагне більш суттєвих змін у своїх селах: підвищення загального рівня життя та освіти, розширення можливостей для особистого розвитку та самовдосконалення, впровадження сучасних технологій та інновацій. Експерти зі сталого розвитку вважають, що теоретично такі зміни можливі вже сьогодні, якщо реально оцінити потреби й можливості, що існують у регіоні, та зробити хоча б найпростіші кроки для їх задоволення. Втім, реальність таких змін мають оцінити люди, які займають важливі керівні позиції, які надають фінансування й створюють робочі місця, - від яких залежить конкретна ситуація в районі.

    Дослідження є частиною проекту створення місцевих центрів освіти для сталого розвитку в країнах Балтійського регіону, що проводиться в Латвії, Литві, Естонії, Польщі, Білорусі, Україні, Фінляндії та Швеції за участі навчальних закладів та громадських організацій, досвідчених експертів з цих країн. В результаті ми очікуємо створення мережі таких центрів, які надалі будуть спілкуватися між собою, поширювати досвід до інших регіонів своєї країни.

2016-06-18