У сільську школу на Житомирщині запрошують дорослих на «децентралізаційні уроки»

11 травня 2019 року на базі Красівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ц.Л. Посудевського проходив інформаційний ярмарок "Реформа в дії". Жителі сіл Красівка та Закутинці разом з депутатом Семенівської сільської ради Олександром Людвігом склали своєрідний список очікувань та реалій реформи децентралізації, що впроваджується в Семенівській ОТГ з 2017 року. Саме даний інтерактив став відправною точкою до формулювань питань організаторами заходу, що були максимально наближеними до життя.

"Сподіваюся, що сьогодні, віднайшовши відповіді на поставлені питання, ви зможете відчути на скільки бувають хибними твердження односельчан в питаннях повноважень старост чи відповідальності за певні процеси, які відбуваються в громаді", - звернувся до учасників ярмарку Юрій Балюк, голова БМРГО "Добра справа".
Після майже півгодинного пошуку серед роздаткових матеріалів, жителі Семенівської ОТГ знайшли багато відповідей, які їх турбували. В обговоренні та пошуках учасникам допомагали Світлана Прокоф'єва, експерт з комунікацій АМУ та бібліотекар Красівської сільської бібліотеки Тетяна Куліш.
"Все ж таки, багато чого в громаді залежить і від нас - простих жителів", - зауважила у підбитті підсумків ярмарку Емма Вольницька, учасник ярмарку.

Жителі громади дізналися не лише про повноваження та функції органів самоврядування, мету реформи децентралізації, а й відчули свою дотичність як до позитивних зрушень, так і до викликів, які постали перед ОТГ за останні роки. На пам'ять про даний захід всі учасники та гості отримали в подарунок еко-торби та виявили бажання взяти участь у наступних заходах, які організовує БМРГО "Добра справа" та Красівська сільська бібліотека в рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), що реалізує USAID спільно з IREX, за підтримки АМУ. 

2019-05-18