Новий дата-центр Facebook буде повністю працювати на енергії вітру.

Соціальна мережа Facebook вирішила повністю перевести однин зі своїх дата-центрів у Техасі на відновлювані джерела електроенергії. Тепер він буде оснащений вітровими турбінами на 200 МВт, що дозволить економити до 2$ млрд. на інфраструктурі та підведенні комунікацій.

 

Завдяки своїм нововведенням за останній рік    найбільша соціальна мережа зуміла зменшити вуглеводний слід кожного користувача до розміру впливу вуглеводню середнього латте.

Це дійсно дуже важливий крок, так як інтернет та соціальні мережі стали невід’ємною частиною  нашого повсякденного життя. Величезний обсяг інформації пересувається світом з блискавичною швидкістю по всій планеті, це призводить до постійного зростання числа серверів, котрі в свою чергу використовують все більше енергії.

Чим більше інтернет-компаній переходять на чисту енергію, тим ммнший вуглеводний слід залишає кожен з нас користуючись їх сервісами та послугами.

Такі компанії як:Google, Facebook зробили великі кроки на шляху до зменшення своїх викидів та постійно вдосконалюють свої дата-центри.

По матеріалам NewsRoom.fb

2016-07-22