Фантастика стає реальністю


Прийшла пора коли речі, які нам донедавна здавалися науковою фантастикою, почали втілюватися у життя. Одним з таких прикладів  є  робот FarmBot. Цей чудо-винахід здатен вирощувати овочі де завгодно – на даху будинку, в теплиці чи на присадибній ділянці.

 

FarmBot робот з алюмінію, сталі та пластику, він здатен виконувати свою роботу за будь-яких погодних умов. Власник робота може керувати ним за допомогою ноутбука чи смартфона. Ви вказуєте роботу , що потрібно посадити (чи посіяти), коли і скільки поливати з  його допомогою збираєте дощову воду та використовуєте сонячну енергію, і  все, робот зайнятий вашим городом 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Зараз пристрій може висаджувати рослини з точністю до міліметра, стежити за кожним паростком за допомогою камери, самостійно приймати рішення по догляду за рослинами, ідентифікувати та знищувати бур’ян.

FarmBot розрахований на невелику ділянку 1,5м на 3м, але самостійно  доопрацювавши деякі елементи, можна підігнати його габарити до необхідних.

Унікальність цього проекту полягає у тому, що ви самі можете його зібрати, адже всі креслення викладені на сайті абсолютно безкоштовно.

За допомогою цього пристрою, можна буде вирощувати органічні продукти в умовах міста без втручання людини.  А це дасть можливість збагатити свій раціон корисною їжею, суттєво заощадити та в цілому покращити екологію.

 

Інструкції та креслення можна знайти ТУТ.  

2016-07-24