Пакєт нада?

Пакєт нада?

Щоразу, коли ми приходимо у супермаркет, ми чуємо цю сакральну фразу.  Більшість з нас  постійно купує  цей «пластиковий виріб №1» не задумуючись про те, що саме пластик та поліетилен є  найбільш небезпечним побутовим сміттям.   Період їх розкладання у природі близько 200 років.

Неважко уявити собі масштаби проблеми, згадавши про тисячі легальних та сотні тисяч незаконних сміттєзвалищ.  При цьому, слід згадати про повну відсутність інфраструктури переробки пластику.

                                      

 

Власники вищезгаданих закладів торгівлі, неабияк зацікавлені  у збільшенні кількості продажів пластикової  упаковки, адже це гарантоване джерело додаткових прибутків. То чи обов’язково ми повинні  слідувати за штучно створеними  трендами?  Якщо ні, то як нам злізти з гачка підступних маркетологів?

Вихід з цієї ситуації пропонує дизайнер Майкл Паппас . Він створив сумку, яка займає мінімальну кількість місця, при чому вміщує чималу кількість продуктів . Chute - це екосумка, котра складається і розкладається за принципом парашута. Берете невеликий згорток, тягнете за кільце і отримуєте сумку. ЇЇ досить зручно носити на руках та на плечах. Вона міцна та надійна. Ця сумка є дружньою до природи, виготовлена з нейлону.

 

Можливо, ця унікальна річ, наштовхне нас на подібні оригінальні  ідеї з розробки екосумок, чи інших інновацій, що зменшуватимуть навантаження на природу.

2016-07-29