Екопоселення

Мабуть, кожен житель мегаполісу, хоча б раз у житті, мріяв утекти з міста у пошуку спокою, відпочинку, душевної рівноваги чи єдності з природою. Та є люди, для яких мрія стала реальністю.

 

Сьогодні ми розповімо вам про людей, що мешкають у екопоселеннях.  Ці спільноти організовують навколо себе екологічно чистий простір,  мають свої принципи, правила та власний світогляд.

Зокрема, визначається відповідальне ставлення до використання землі, забороняється обробляти свої ділянки отрутохімікатами чи пестицидами.    Раціональне ставлення  до природних ресурсів  (лісів, водойм і т.д.). Зменшення до мінімуму спожитої енергії, підвищенні рівня енергоефективності.  Поселенці ведуть здоровий спосіб життя, нерідко серед них можна зустріти сироїдів, веганів або вегетаріанців.

  В Україні це явище з кожним роком стає дедалі популярнішим, подібні екологічні поселення є вже у кожній з областей. Одним з таких є поселення у селі Буда, що на Черкащині.

Тут проживає близько 40 сімей. Заради відсторонення від неймовірного темпу міського життя, бажання віднайти гармонію з природою, сюди приїздять молоді люди. Кожним днем свого життя ці неймовірні люди доводять, що життя у мирі з природою можливе. Вони їдять здорову їжу, вирощену власноруч, відновлюють забуті ремесла, проводять фестивалі, радіють можливості постійно бачити свою родину та мріють про щасливе майбуття.

Це лише перший епізод розповіді про екологічні поселення.  Ми і надалі будемо заохочувати вас розповідями про людей, що змінюють світ навколо себе, перетворюючи сіру реальність у яскраву казку. Про тих, для кого важливими є справжні цінності, а не яскраві та беззмістовні ілюзії доби  непомірного споживання.  

2016-08-01