Випадкові зв’язки та відпочинок у місті

Компанія MINI та дизайнер Асіф Хан облаштували три тимчасові публічні зони в рамках фестивалю London Design 2016. Цей проект покликаний дослідити як ми використовуємо простір у  переповнених містах.

 

Концепція проекту – зв'язок, відпочинок, креатив. Вони ніби запршують вічно зайнятих людей зупинитися, глибоко вдихнути і зробити паузу для роботи чи спілкування.          

Проект вивчає публічні, так звані треті місця, які  існують між домом та роботою та стають для мешканців міст не менш важливими ніж дім

Зони побудовані з матеріалів, що використовуються у сільському господарстві, зокрема полікарбонату, який розсіює світло та забезпечує ефективну звукоізоляцію. Повітряні алюмінієві дахи відкривають людям небо та навколишні будівлі. Підлога зроблена з пружинистого матеріалу, що сприяє легкості та грайливості концепції. Даний простір являє собою вузький коридор наповнений рослинами. Дерев’яні лавки  вздовж стін запрошують людей посидіти та поспілкуватися.

Рослини, що використовуються у проекті – не просто бюджетне рішення. Це свідомий вибір, який робить тимчасові об’єкти затишними та показую роль зелених насаджень у облаштуванні простору.

Автори проекту MINI Living Forest сподіваються, що він дасть мешканцям та гостям міста додаткову можливість для живого спілкування, покаже, як можна отримати насолоду швидкозмінному просторі.

 

2016-10-07