Технологія майбутнього: замість цегли – дешевший та енергоефективніший композитний брус

Швидко, просто, екологічно чисто, тепло та набагато економніше у будівництві – таким може бути у майбутньому в Україні будівництво житла завдяки кандидату технічних наук зі Львова Василю Багрійчуку, який винайшов універсальний замінник для цегли, а саме композитний брус. У Європі вже давно виготовляють цікаві речі з композитних матеріалів, проте композитний брус це повністю ідея українського винахідника, яка поки що, на жаль, сприймається з острахом. Хоча через кілька років цей досить новий, але набагато практичніший  матеріал завдяки своїй екологічності та економічності може стати лідером будівельної галузі. Власне, з нього вже зараз будують будинки, які не гірше, ніж цегляні.

 

Композитний брус виготовляють з подрібнених частинок різних матеріалів (композитів, звідси, власне, і назва), проте його основою є все ж деревина, точніше тирса та ті залишки, що залишаються після обробки дерева. Саме тирса у співвідношенні з іншими домішками після обробки тиском утворює цей новий будівельний матеріал, який володіє такими незамінними властивостями, як вогнестійкість та вологостійкість, добре тримає тепло а тому є енергоефективним. Композитний брус не всихається і не дає усадку, йому не загрожують шкідники, пліснява, цвіль та грибок, а головне – на відміну від деревини, не псується з часом.

Ви колись чули, щоб будинок окрім того, що являється дешевим та енергоефективним, був ще й лікувальним. Ні? Так знайте, що при виготовленні композитного бруса використовується бішофіт, який позитивно впливає на здоровя людини. Бішофіт – це мінерал класу галогенідів (хімічна формула MgCl2·6Н2О), що широко застосовується у лікуванні багатьох захворювань опорно-рухового апарату, нервової, серцево-судинної систем, а також адаптогенного, антистресового та седативного засобу (у ваннах). Цілющу дію бішофіту першими виявили робітники бурових свердловин, котрі, зустрівшись з цим мінералом, звернули увагу, що при контакті із розсолом у них зникають болі у суглобах та м'язах рук. Після цього на бішофіт звернули увагу вчені-медики.

Захворювання опорно-рухового апарату, кардіологія, неврологія, ревматологія, реабілітація після травм та спортивна медицина — усе це не повний перелік сфер застосування бішофіту. Бішофіт широко застосовується у відділеннях фізіотерапії лікарень, санаторіях, центрах медичної реабілітації, в бальнеологічних курортах та здравницях, спортивних центрах. Його призначають розуміючі сімейні лікарі, терапевти, неврологи, травматологи. Таким чином замість плісняви та грибка, що негативно впливають на органи дихання, і які можна часто зустріти у звичайних цегляних будинках, в домі виготовленого з композитного бруса не те що ніколи не буде грибка, але й навпаки, у тих, хто тут мешкатиме, не буде ніяких проблем ні з суглобами, ні з органами дихання.

 

За матеріалами: http://in4stroy.com.ua

2017-07-11