Рекуператор свіжого повітря – ідеальне та необхідне доповнення до теплоізоляції вашої оселі

Утеплити будинок – не означає позбутися усіх проблем, адже на жаль, при проектуванні та будівництві житла раніше (та й і зараз теж) не звертали такої уваги на проблему вентиляції. За радянських часів було прийнято вважати, що вентиляція здійснюється природнім шляхом за рахунок дерев’яних вікон та прогалин між рамою та склом. Сьогодні ж у більшості осель – металопластикові вікна, в результаті чого до кімнати свіже повітря потрапляє лише шляхом провітрювання. А взимку це, перш за все, втрати дорогоцінного тепла. У той же час відсутність нормальної вентиляції в оселі призводить до появи плісняви та грибка, що є небезпечними для здоров’я

.

 

Не дивлячись на те, що з проблемою вентиляції стикається кожен третій українець, який провів заходи щодо утеплення будинку або встановив собі металопластикові вікна, на сьогодні мало хто знає шляхи її вирішення. Між тим для цього необхідно просто встановити простий пристрій: рекуператор свіжого повітря. Він забезпечить контрольовану вентиляцію і економію витрат, постійне ретельне провітрювання приміщення, захистить від цвілі та надлишку вологи, і головне – збереже тепло у будинку (до 85% рекуперації тепла).

У принципі роботи рекуператора свіжого повітря немає нічого складного. Через рекуператор тепле використане повітря відводиться з приміщення назовні протягом 1-2 хвилин, нагріваючи керамічний елемент. Після цього пристрій змінює напрямок подачі повітря. Тепер в приміщення поступає свіже повітря з вулиці, яке підігрівається за рахунок тепла, акумульованого в керамічному елементі. Інколи у кімнаті встановлюють два рекуператори свіжого повітря.

Поки один пристрій забезпечує приплив свіжого повітря, інший пристрій відводить тепле використане повітря назовні. При цьому теплова енергія використаного повітря акумулюється в керамічному елементі. Через 1-2 хвилини вентилятори змінюють напрямок подачі. Обидва пристрої з'єднуються один з одним через радіозв'язок.

Саме тому рекуператори свіжого повітря являються ідеальним рішенням для будинків з теплоізоляцією. Вони легко монтуються та прості в обслуговуванні, хоча спеціалісти радять проводити технічну перевірку рекуператора раз на півроку. За необхідності проведення очистки – усі деталі пристрою є легкодоступними для проведення відповідних робіт.

2017-08-07